Na poti nazaj sva se zapeljala skozi pokrajino Chianti, da si še malo uživava v pogledu v naravo. Ustavila sva se sprva v eni izmed vasic Chianti, kjer duhovnik vodi skupine na ogled vinograda in tudi skozi zidanico, ker nisva vedela tocno kdaj se prične ogled, sva seveda prišla prepozno, tako, da sva se le malo sprehodila na okoli.
Odšla sva naprej proti Greve in Chianti, ker sem nekje na spletu prebrala, da imajo najstarejšo mesarijo in sirarnico.
Na hitro vas popeljem skozi Mesarijo Falaromi, katera deluje že od leta 1729. Ko vstopimo v trgovino se nad našimi glavami najprej bohotijo svinjske noge, katere bolj poznamo kot pršut. To je eden najboljših pršutov, kar sem jih kdaj poiskusila. Delajo ga predvsem iz divjih svinj.
Pa se pomaknimo dalje po trgovini oz. se spustimo po starih, gladkih, kamnitih stopnicah v klet, kjer se pred nami odprejo sirna nebesa. Hlebček sira poleg hlebčka, najrazličnejših okusov in starosti
Imajo tudi stalno pripravljeno degustacijo izdelkov, katere prodajajo. V eni sobici pa se lahko izberemo primerno olivno olje in vino, katero postrežemo poleg mesa in sira.
Dan je minil kot bi mignil in vrniti sva se mogla nazaj v hotel, kjer naju je pričakalo presenečenje.
Pirha. Prijetno presenečenje od hotela. Jutri je namreč velika noč.
Ni komentarjev:
Objavite komentar